Ismét önkéntes szemétgyűjtés folyt Szegeden

A napokban több tucatnyian varázsolták tisztává a Tisza-partot. Ezúttal jótékonysággal is összekötötték az akciót

Az MVM Szeged VE VASárkányOK csapatának harmincfős önkéntes csoportja, és jó néhány segítője óriási munkába fogott még a hétvégén. A sárkányhajósok büszkén hirdették eredményüket, mely 120 zsák kommunális szemét és 8 zsák szelektív hulladék lett.

A csapatnak a sport mellett nagyon fontos a környezetvédelem, a természet szeretete, a közös, építő jellegű programok, a rászorulók támogatása és a példamutatás. Most olyan akcióban volt részük, mely során a felsoroltak mindegyikét meg tudták valósítani. A Tisza és a Maros városi szakasza tőlük lett tisztább. Közösen tettek a környezetükért, óvták a természetet és segítséget nyújtottak a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende számára.

Róla lapunk egy bordányi hírösszegzés során számolt be. Arról, hogy most hogyan segítettek neki a megyeszékhely önkéntesei a szeged365.hu írt.

A szemétszedő akció során a műanyagkupakok gondos gyűjtésére kifejezetten odafigyeltek. Majd elszállították és az ebből befolyt összeget ajánlották fel Bendének.

Mivel a kisfiú állapotát eszközökkel és fejlesztésekkel lehet javítani, nagyon fontosak a család számára ezek a gesztusok. Hiszen minél több mindent elő tudnak teremteni Bendének, annál nagyobb esélye lesz a teljes életre.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek