Ismét rekordot dönt Richard Osman

Alig egy hete jelent meg A csütörtöki nyomozóklub szerzőjének új regénye, máris hatalmas sikernek ígérkezik, hiszen ez az egyik leggyorsabban fogyó könyv jelenleg.

A férfi, aki kétszer halt meg szeptember 16-án került a könyvesboltokba, és majdnem 115.000 darab fogyott belőle az előrendelésekkel együtt a Neilsen Bookscan szerint, akik a könyvforgalmat figyelik 1990 óta.  Az elmúlt években csupán néhány cím tudta megelőzni a regényt, olyanok, mint Az elveszett szimbólum (Dan Brown), az Átmeneti üresedés (J. K. Rowling) vagy a Menj, állíts őrt! (Harper Lee). Összehasonlításképpen, múlt héten Sally Rooney Hová lettél, szép világjából körülbelül 46.000 példány kelt el.

A férfi, aki kétszer halt meg megjelenésével együtt Osman első regényének puhafedeles kiadása is ismét a toplisták élére került. A csütörtöki nyomozóklub eddig több mint 1 millió példányban fogyott, és közel 45 héten keresztül szerepelt a bestseller listák élén. Osman azt nyilatkozta, hogy az eladási számok minden várakozást felülmúlnak.

A férfi, aki kétszer halt meg magyar megjelenéséről korábban ITT írtunk.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek