Ismét sikeres évet zárt a Mercedes-Benz itthon

Jól megy a csillagos autógyártónak eladások tekintetében is.

Tavaly ismét elérte a 2019-es rekorderedményt a Mercedes-Benz Hungária Kft., 4500 forgalomba helyezett személyautóval – közölte a cég kedden az MTI-vel a 2020-as autóeladási adatok alapján.

A Datahouse hivatalos adatai alapján 4501 Mercedes-Benz személyautót helyeztek forgalomba 2020-ban Magyarországon, ezzel pedig a márka ötödik alkalommal érte el az első helyet a prémium autómárkák értékesítési rangsorában.

Azt írták, csaknem ötszörösére nőtt a Mercedes-Benz Hungária teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautó-eladásainak száma, és taroltak a városi terepjárók, hiszen az eladások közel fele ebből a kategóriából került ki.

Mintegy ezer darabot regisztráltak tavaly a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban készülő A-osztály, valamint CLA és CLA Shooting Brake modellekből, ezzel a 2020-as Mercedes-Benz személyautó-eladások csaknem negyedét tették ki az itthon készülő modellek.

A Mercedes-Benz Hungária Kereskedelmi Kft. értékesítéseinek nettó árbevétele 2019-ben több mint 113 milliárd forint, 2018-ban pedig több mint 108 milliárd forint volt. Ennek jelentős része, mintegy 98 százaléka mindkét évben a belföldi értékesítésből származott. Adózott eredménye 1,5 milliárd forintról egy év alatt 2019-ben 200 millió forint veszteségre csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek