Ismét tüntettek a szlovák elnöki palota előtt

Csütörtökön több mint ezren tüntettek a pozsonyi Hodža téren, az elnöki palota előtt a járványügyi intézkedések és a kormány ellen.

A rendőrség csak az esti órákban kezdte meg a tüntetők kiszorítását a Pozsony központjában található utakról. A tüntetők az kiabálták: “Gestapó!”

Eduard Heger (OĽANO) kormányfőt nyugtalanítják az elnöki palota előtt történtek. „Mindenkinek joga van a véleménynyilvánításra, de ezt tisztességtudóan kell tenni, és mások szabadságának a korlátozása nélkül” – mondta a csütörtöki oltásellenes tüntetésre reagálva.

A tüntetők megtámadták a Hospodárske Noviny egyik munkatársát is. Korábban tojással dobálták meg egy sajtómunkatársat. Majd az egyik operatőrhöz odalépett két férfi, azzal, hogy “elveszik a kameráját”. Tudni akarták, hogy kinek dolgozik és az újságírói igazolványát akarták. Mivel az operatőr nem akarta odaadni az iratait, őt és a kameráját is leöntötték kecsuppal. Az operatőr hiába kért segítséget a közelben álló rendőröktől, azok rá sem hederítettek.

A rendőrség nyilatkozata szerint a tüntetés során személyre irányuló támadás nem történt. Egy autót megrongáltak, de a tettest a helyszínen letartóztatták.

Štefan Harabin is szónokolt a Hodža-téren. A tüntetők a Kollár tér és a Szabadság tér közötti kereszteződést is lezárták.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek