Ismét tűzifát kapnak a makói rászorulók

A Marostech Kft.-nek és a Centon Kft.-nek hála újabb adag tűzifához juthatnak a település rászorulói.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Makón jelentős felajánlásoknak köszönhetően számos család részére biztosítják a téli tüzelőt. Tavaly év végén a Givaudan- gyár tette lehetővé, hogy senkinek se kelljen fázni a városban.

De a tél még javában tart, az időjárás –előrejelzések szerint csak most jön a neheze, a tűzifa viszont fogyó eszköz. Sok kisgyermekes családnak, de a magányosan élőknek is szükségük van utánpótlásra, hogy a következő hónapokat is melegben tölthessék. Ám azok, akik kénytelenek napról napra élni, akik a vírus miatt megtört helyzetbe kényszerültek vagy már előtte is csak szigorú beosztással jöttek ki a fizetésükből, önerőből nem tudják megteremteni otthonuk melegét. Ők tüzelőanyag igénylésüket jelezhették az önkormányzat felé és amennyiben jogosultak rá, hozzájuk is jut a fából.

A hírt Farkas Éva Erzsébet, városvezető jelentette be közösségi oldalán, miszerint:

Ménesi Gábor, a Centon Kft. ügyvezetője Csermák Szilvia települési képviselő asszony közbenjárásával 150 mázsa tűzifát ajánlott fel a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül az arra rászoruló makói családoknak. Marosfalvi Gábor, a Marostech Kft. ügyvezetője pedig 50 mázsa tűzifa felajánlásával segített. A felajánlott tüzelőanyagokat a Városgazdálkodási- és fejlesztési Divízió munkatársai szállítják ki mindazokhoz, akik benyújtották kérelmüket a Hatósági Csoportnál.

A polgármesterasszony köszönetét fejezte ki a posztjaiban és természetesen képeket is mellékelt a tűzifa átvételéről.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek