Ismét vannak próbák a színházban

Május 21-én a korlátozások enyhítésének köszönhetően újrakezdődött a munka a Miskolci Nemzeti Színházban. Az egészségügyi előírásokat betartva, a járványügyi helyzet miatt márciusban félbeszakadt próbák végre folytatódhatnak.

Az idei évad utolsó három bemutatójának próbái zajlottak, amikor a veszélyhelyzet kihirdetésekor be kellett zárni a teátrumot. Szabó Máté rendezésében a Szerelmes Shakespeare, Mohácsi János rendezésében a Francia rúdugrás, valamint a Miskolci Balett táncadaptációja, a Gépnarancs munkálatai indulhattak újra most csütörtökön. Bár az alkotók maszkban dolgoznak, de komoly munka folyik, hogy mihelyst a járványügyi helyzet megengedi, azonnal tudjanak előadásokat tartani.

Maszkban próbálják a színészek a Szerelmes Shakespeare című produkciót (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

Nem maradtak teljesen színház nélkül a miskolci rajongók akkor sem, amikor az épület zárva volt. Minden héten a teátrum Facebook-csatornáján egy-egy előadás felvételét láthatta a közönség, összesen kilenc saját produkciót (A velencei kalmár, Édes Anna, Hello, Dolly!, Kivilágos kivirradtig, A mi osztályunk, La Mancha lovagja, Bűn és bűnhődés, Eklektikon 2048, Hóhérok). Az online közvetítések most befejeződtek, a társulat innentől kezdve minden energiájával azon dolgozik, hogy nagyszerű előadásokat varázsoljon a színpadra, és minél hamarabb személyesen is találkozhasson a közönséggel.

Az elmaradt előadások pótlásáról gondoskodni fog a színház. Amint megnyithatja kapuit a közönség előtt is, ezeket az előadásokat azonnal műsorra tűzik, ezért kérik a nézőket, hogy a meg nem tartott előadásokra váltott jegyeket és bérleteket őrizzék meg, mert azok az új időpontokra automatikusan érvényesek lesznek.

(Fotók: Éder Vera, Gálos Mihály Samu/ Miskolci Nemzeti Színház)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek