„Isten, áldd meg a magyart!” – állampolgársági esküt tett két vízilabdázónk Miskolcon

Csapatvezetők, játékostársak, családtagok jelenlétében tett állampolgársági esküt – és vált általa magyar állampolgárrá – a Miskolci Vízilabda Club két játékosa, az újvidéki születésű Milos Milicic és a dubrovnyiki Sasa Misic.

Az eseményre a miskolci Városháza dísztermében került sor, miután a köztársasági elnök elfogadta az állampolgársági kérelmet, ami az eskü napjától lép életbe. A fogadalomtétel után Kriza Ákos polgármester és mindkét sportoló kézjegyével látta el a hivatalos okmányokat, majd ezt követően vehették át a honosító okiratot.

Kriza Ákos polgármester aláírja az okmányokat (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Csapattársaik boldogan köszöntötték őket immár magyar tagként, hiszen emberi és sportolói magatartásuk révén érdemelték ki, hogy a klub kérvényezze magyar állampolgárságukat. A csapat kapitánya Misic Sasa hatodik éve van Magyarországon – tavaly érkezett Miskolcra, előtte egy szezont a Ferencvárosnál, hármat Debrecenben játszott–, Milicic Milos pedig a harmadik évadát tölti itt. Mindkét játékos számára megható volt a mostani ünnepség, és ígéretet tettek arra is, igyekeznek játékukkal a lehető legtöbbet nyújtani klubjuknak, városuknak.

Csapattársak gratulációját fogadva: (b-j) Misic Sasa és Milicic Milos (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Nem kell sokat várni annak, aki a két ifjú magyar állampolgárt játszani szeretné látni. Csütörtökön a Magyar Vízilabda Szövetségben megtartották a Magyar Kupa sorsolását: a csoportküzdelmeket szeptember 23–24-én bonyolítják le, ezek egyik helyszíne a borsodi megyeszékhelyen található Kemény Dénes Városi Sportuszoda lesz.

Az élvonal 2017/2018-as szezonjának első bajnoki mérkőzésére október 4-én kerül sor. A tavaly ötödik helyen végzett miskolci pólósoknak idén az ezüstérmes Eger, a bronzérmes Újbuda, továbbá Szeged, Tatabánya, Szentes, a Mecsek Füszért és a Budapest Honvéd csapatával kell megmérkőzniük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?