Isteni, disznótoros finomságok és remek hangulat az idei Kukkónia MALACságokon

Ismét összegyűlt a Csallóköz népe egy hagyományos disznótorra a dunaszerdahelyi MOL Aréna előtt. Együtt falatozott és mulatozott a társaság, ahogy a régi időkben.

A szervezők bőséges reggelivel és ebéddel várták a látogatókat. Az étlapon olyan ellenállhatatlan finomságok szerepeltek, mint a frissen sült kolbász, a hurka, az oldalas, a sült vér, a tepertő és a mennyei disznótors káposzta.

A látványölés alatt Nagy Iván etnológus a csallóközi disznóölési hagyományokról mesélt. A közönséget is befogták a munkába, akik segíthettek a zsír felszeletelésében.

A talpalávalót a Pósfa zenekar húzta, Bernáth Tamás színész pedig operettslágerekkel szórakoztatta a közönséget. A nap folyamán friss hús, disznótoros finomságok és füstölt termékek is kaphatóak voltak a helyszínen.

A programból idén sem hiányozhatott a kolbásztöltés és a főzőverseny sem. Rotyogó kondérokban készült a disznótoros káposzta. Az öttagú zsűri oszlopos tagja Szabó Csilla gasztroblogger és Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik együttes frontembere volt. A versenyzőket Bindics Imre, Hájos Zoltán és Németh Krisztián is értékelte.

A legkisebbeket Mihályi Réka énekesnő és színésznő szórakoztatta Masni és Pocó című zenés bábelőadásával.

A MALACságok sztárvendége a Tóth Vera Quartet volt.

“A rendezvényen környezetbarát, ipari komposztálásra alkalmas és lebomló, növényi cukorból, illetve kukoricakeményítőből készült poharakat, tányérokat és evőeszközöket használtunk.” – nyilatkozta Dóka Tímea, a Kukkónia MALACságok szervezője.

A hamisítatlan csallóközi lakomán a DAC–Spartak Nagyszombat rangadóra érkező szurkolók is részt vettek, akik a meccs kezdetéig csatlakoztak a MALACságokon mulatozó tömeghez.

A rendezvény a FEBO Fesztivál keretén belül valósult meg.

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek