István, a király iskolába megy – gútai résztvevővel

Elindult az István, a király iskolába megy program 2. fordulója. A versenyt magyarországi és külhoni magyar iskolás diákoknak hirdették meg. A második körbe a szóló énekesek között Varga Linda Bettina tovább is jutott és folytatja a versenyt.

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség is értékelte. A versenyben Bettina a 3. helyen végzett az 1. fordulóban, így ismét várja a közönségtől a szavazatokat. Ő Gizella szerepét szeretné eljátszani. Álma, hogy színésznő legyen, ezért mindenképpen jó ez a megmérettetés tapasztalatszerzésnek.

A dalt a Gúta TV-ben, stúdió körülmények közt játszották fel, ami szintén jó tapasztalatot adott a fiatal lánynak, mert más úgy szerepelni, mint közönség előtt.

A szavazásnak háromféle módja van: facebookon, gmailen, vagy google-fiókon keresztül lehet megtenni, pontozni kell a produkciót, a szavazás nulláról indul, az első kör pontjait nem számolják hozzá a mostanihoz.

A rockopera lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a középkori Magyarország viselettörténetét, öltözködési és hajviseleti szokásait, és azok máig tartó hatását. Az István, a király iskolába megy program a Trianon századik évfordulójáról való megemlékezés része.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek