Ittas utas segített sebességet váltani egy ittas sofőrnek

A gyanú szerint a 41 éves férfi ki akart próbálni egy jobbkormányos autót úgy, hogy alkoholt fogyasztott és jogosítványa se volt soha. A debreceni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2020. június 2-án 18 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen, Buzogány utcában egy családi háznak ütközött egy autó. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és alkoholszondát alkalmaztak a gépkocsi sofőrjével, valamint utasával szemben is, mivel elmondták, hogy mielőtt nekiütköztek a háznak felváltva vezették a gépkocsit. A szonda mindkét férfi esetében pozitív értéket mutatott, ezért előállították őket a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán a 41 éves sofőr is, valamint 47 éves utasa, az autó tulajdonosa is beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint a 41 éves férfi ki akarta próbálni ismerőse jobbkormányos autóját, és az sem tartotta vissza ettől, hogy alkoholt fogyasztott, jogosítványa pedig soha nem volt. Megkezdték útjukat, és nem vették intő jelnek, hogy már a sebességváltásban is az utasnak kellett segítenie. Ugyan, csak a közelben lévő bolt volt a céljuk, de a parkolás újabb nehézséget jelentett a sofőrnek, ezért megálltak, helyet cseréltek és a manővert már az utas hajtotta végre. A vásárlást követően újra szerencsét próbált a 41 éves férfi és ő kísérelte meg hazavezetni az autót. A bolttól 300 méterre, azonban a frissen vásárolt bor a pedálokhoz gurult, így a férfi még jobban összezavarodott, elkezdett kapkodni, majd elvesztette az uralmát az autó irányítása felett és nekiütközött egy családi háznak.

A Debreceni Rendőrkapitányság mindkét férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, a gépkocsi tulajdonosának pedig járművezetés tiltott átengedése vétség miatt is felelnie kell. A nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

police.hu


Hasonló cikkek