Ittas vezetés, biztonsági öv nélküli vezetés – ez volt Vásárosnaményban

Egy büntetőeljárás volt a mérlege a szombati akciónak, ez igen kevésnek érződik.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályainak, valamint a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztály munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2021. május 6-án a rendőrkapitányság illetékességi területén – adta hírül a rendőrség honlapja.

Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Ezúttal a biztonsági öv használatának elmulasztása volt a kimagasló számú jogsértés, emiatt 23 járművezetőnek szabtak ki az egyenruhások közigazgatási bírságot.

Szabálysértési eljárást 6 járművezetővel szemben kezdeményeztek, míg további 11 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 15 fővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak az általuk elkövetett szabályszegések miatt. Az intézkedés alá vont járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és egy mezőgazdasági munkagéppel közlekedő járművezető esetében felmerült az alkoholos befolyásoltság gyanúja, amit az elvégzett mintavétel is megerősített, így vele szemben bűntetőeljárást kezdeményeztek az intézkedő rendőrök.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthetnek.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek