Ittasan, járdán és forgalommal szemben száguldva akart öngyilkos lenni

A sofőr először száguldozott, majd defektet kapott, végül öngyilkossággal fenyegetőzött.

A Készenléti Rendőrség (KR) munkatársai 2021. június 30-án reggel Budapesten, a Váci úton közlekedési szabálysértés elkövetése miatt akartak egy gépjárművezetővel szemben intézkedni, aki ezt észlelve megpróbált elmenekülni. A száguldó autós hol a forgalommal szemben, hol a járdára felhajtva – betonpadkán áthajtva -, hol pedig egy parkon keresztül haladt, hirtelen sávváltásra, fékezésre kényszerítve a szabályosan közlekedőket. A menekülésnek az vetett véget, hogy az autó két első kereke defektet kapott. A sofőr ekkor utasait hátrahagyva egy társasház felé futott, ahol felmászott a tetőre, majd onnan lejutott a 8. emeletre. Az öngyilkossággal fenyegetőző férfit a rendőrök folyamatos, higgadt kommunikációval próbálták rábírni az együttműködésre, de ő közben lejjebb mászott, és egy 7. emeleti lakás teraszának korlátjába kapaszkodott kívülről. Rábeszélésre végül bemászott a teraszra, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a KR járőrei elfogták.

A járművezetőről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, és kábítószer fogyasztás gyanúja is felmerült. Mintavétel, valamint orvosi ellátás céljából a mentőszolgálat munkatásai kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály közúti veszélyeztetés bűntett, járművezetés ittas állapotban vétség és kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított eljárást a 22 éves M. Tamás ellen.

police.hu

fotó: metropol.hu


Hasonló cikkek