Ittasan vitte gyermekét óvodába

A járművezető nő nem csak ittasan ült a volán mögé, de gyermekét is így akarta óvodába vinni. A debreceni rendőrök elfogták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2020. március 5-én 7 óra körül Debrecen, Sámsonkertben igazoltattak egy járművezetőt. Az ellenőrzés során a 26 éves nővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Mint kiderült, a nő gyermekét akarta óvodába vinni, ezért az egyenruhások előbb gondoskodtak a kislány felügyeletéről, majd az anyukát előállították további mintavétel céljából.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

• Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

• A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

• Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

police.hu


Hasonló cikkek