Ivan Hudec: a Csemadokot és az Ifjú Sziveket is meg akarta semmisíteni

Óriási baj van, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a magyarságot képviselő párt egy platformja ki akarja ölni a felvidéki magyarságból az emlékezetet, meg akarta azt semmisíteni. Így ahhoz járulnak hozzá, hogy elfelejtse a közösség a Csehország felé robogó marhavagonokat, a kitelepítést, Esterházy Jánost, a mečiari jogtiprásokat Slavkovskával és Ivan Hudeccel.

A gyűlölet minden szikrája nélkül, de emlékezni kell arra, hogy ki is volt az az Ivan Hudec, akinek halálakor elsők között nyilvánított részvétet Facebook-kommentben az MKP-platform.

1996 májusában Takács Andrással az Ifjú Szivek igazgatójával közölte Ivan Hudec Mečiar kulturális minisztere, hogy megszünteti az Ifjú Szivek 40 éve fennálló állami támogatását. (Új Szó, 1996. május 2.) „A mečiari uralom Ivan Hudec segédletével térdre kényszerítette a Csemadokot.” – írta Dobos László 2006 augusztusában a Szabad Újságban.

Vojtek Katalin így írt Ivan Hudec 1998. augusztusi komáromi beszédéről: „Teljesen abnormális helyzetnek” minősítette, hogy a szlovákiai magyarok nem tudnak rendesen szlovákul, holott franciaországi utazásai során meggyőződött arról, hogy minden ottani arab jól beszéli az állam nyelvét és nem kifogásolja azt sem, hogy minden hivatalos okmánya francia nyelvű.

A miniszter kifejtette, hogy a szlovákiai magyar kisebbséget nem szeretik a magyarországi magyarok sem, primitíveknek tartják és lenézik őket, mert már a beszédükből is érződik, hogy nem igazi magyarok. Ezért jó volna – mondta -, ha ezt tudatosítva végre megtanulnának szlovákul, hogy be tudjanak illeszkedni a hazai társadalomba.” (Új Szó 1998. augusztus 22.)

Béke Ivan Hudec poraira!

Forrás: bumm.sk

Fotó: A nyitókép rendőrségi felvétel

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek