Izgalmakkal teli évad elé néz a Miskolci Nemzeti Színház

Kilenc bemutatót, köztük öt nagyszínházi premiert tervez a jövő évadban a miskolci teátrum. Online sajtótájékoztatón ismertette a következő szezon programját a Művészeti Tanács.

Béres Attila igazgató elmondta, egy rendkívül sikeres évad tört derékba, amikor a veszélyhelyzet elrendelése miatt be kellett zárni az intézményt. 368 előadás valósult meg március közepéig, és 10 ezerrel több nézőt fogadtak, mint egy évvel korábban. A koronavírus megjelenésével kapcsolatos történések a következő szezont is befolyásolják, ezért 9 premiert tartanak a jövő évadban.

A nagyszínházi bemutatók sorát a Bál a Savoyban című operett indítja Szőcs Artur rendezésében. Shakespeare Szentivánéji álom című művét Rusznyák Gábor, Mel Brooks-Thomas Meehan Producerek című musicaljét Béres Attila, Bartók Béla A Kékszakállú herceg vára című operáját Szabó Máté, Szomory Dezső Hermelin című színművét Mohácsi János állítja színpadra.

Négy bemutatóra kerül sor a Kamaraszínházban. A Hamupipőke zenés mesejátékot Markó Róbert, Tracy Letts Linda Vista című vígjátékát Keszég László, Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját Ascher Tamás, míg Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, A helység kalapácsát Kozma Attila rendezésében láthatja a közönség.

A szeptemberben induló évad programja összeállt, az idén elmaradt előadásokat pedig pótolni fogják. Bérleteket nem árulnak a következő szezonra, az előadások kizárólag jeggyel lesznek látogathatók. Egy hete újraindultak a márciusban félbeszakadt három produkció (Szerelmes Shakespeare, Francia rúdugrás, Gépnarancs) próbái, a társulat már készül a folytatásra, de a nagyközönség előtt még bizonytalan ideig zárva a teátrum.

Nem volt szokványos az idei évadhirdető sajtótájékoztató, és az online kapcsolat sem működött mindig tökéletesen. Ezért inkább egy olyan felvétellel zárom híradásom, amit a 2015/16-os évadot megnyitó társulati ülésen készítettem, és a napokban találtam meg. A Művészeti Tanács tagjai Bősze György színművészt köszöntötték ezzel a dallal. Jó szórakozást!

(Kiemelt kép: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek