Izgalmas év vár Makóra

A tervekről Farkas Éva Erzsébet polgármester adott hírt közösségi oldalán.

Miszerint a fürdőfejlesztés és a szálloda beruházás nagy hangsúlyt fog kapni a városban, de emellett számos megkezdett projektet 2021-ben  fejeznek be. Idén valósul meg a Kálvin utcai Egészségügyi komplexum teljes körű kivitelezése. Valamint forrásokat keresnek a Maros – parti Vadászház felújítására is.

Emellett azt is megtudtuk,  hogy honvédelmi sportközpont épülhet a városban, hiszen Makó is azon települések közé tartozik,ahol a kormány új létesítményeket akar kialakítani. Az önkormányzat erre a célra több lehetséges helyszínt is kiválasztott. Jelenleg felmérések folynak, hol lenne a legmegfelelőbb az épület kialakítása és a központ kivitelezése. Mert ehhez 5 ezer négyzetméteres területre van szükség, ami még Makó esetében sem kicsi. Ezért már a kiválasztás is szakértelmet igényel. A központ nagyban növeli majd a település értékeinek számát. Hisz a lakosságnak kiemelten fontos a sport.

A Rádió7 beszámolt arról,hogy a központok Honvédelmi Sportszövetség hatáskörébe tartoznak majd. Az intézmények pedig alkalmasak lesznek sportrendezvények megtartására, képességfejlesztése, küzdősportolók és lövészek edzésére, valamint egyéb közösségi programok lebonyolítására is.

Mindebből kitűnik tehát, hogy Makóra a tervek szerint 2021- ben is mozgalmas élet vár.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek