Izgalmas tények a magyar bajnokság csapatainak történelméből

Összegyűjtöttünk érdekességeket és statisztikákat az NB 1-ben megforduló csapatokról.

A Kisvárda csapata a ZTE-vel játszotta eddig a legtöbb mérkőzést a történelme során, a két alakulat eddig 18-szor mérkőzött meg egymással, ebből 9-szer a kisvárdaiak arattak győzelmet, 4 döntetlen és 5 zalaegerszegi siker mellett.

A Honvéd eddig legfiatalabban pályára lépő játékos Hidi Patrik volt az NB 1-ben, a magyar válogatottban is megforduló védekező középpályás 2009 márciusában mutatkozott be a ligában, ekkor pedig mindössze 18 éves 3 hónapos és 15 napos volt az Lvbet információt szerint.

Pakson összesen 5 légiós fordult meg eddig és egy olyan nemzet sincsen, amelyik legalább két játékost adott volna a tolna megyei csapatba. Közülük egy orosz, egy bosnyák, egy szerb, egy szlovák és egy ukrán labdarúgó volt.

A legnagyobb hátrányból való visszajövetelt a Videoton csapata produkálta az 1998/99-es idényben. A fehérváriak akkor 4-0-os hátrány után tudtak zsinórban 4 gólt szerezni és pontot menteni a Dunaferr csapata ellen. A magyar bajnokság történetében ez az egyetlen, amikor egy csapat 4 gólos hátrányból tudott visszajönni.

A Vasas kapujába eddig a klub története során Bajzát Péter talált be a legtöbbször, a többször is gólkirályi címet nyerő játékos 14 gólt szerzett az angyalföldieknek a karrierje alatt, ezt 13 találkozó alatt tette meg. A második helyen Adamo Coulibaly jön, aki 8 mérkőzésen 11 gólt lőtt a Vasasnak, mögötte két labdarúgó következik 10 góllal, Böde Dániel és Kovács Zoltán.

A DVTK csapatában Vitelki Zoltán szerzett gólt a legidősebben, a Miskolcon legendává váló labdarúgó 36 éves és 2 hónapos múlt el, amikor 2008 novemberében bevette a Győri ETO kapuját. 5 hónappal maradt el tőle José Luque, aki több száz mérkőzésen lépett pályára korábban a spanyol élvonalban, majd később a DVTK-nál talált új otthonra.

A Gyirmót történelme során a legértékesebb érkező játékos Fülöp Zoltán volt, aki 700 ezer eurót ért a piacon, amikor hazatért az izraeli légióskodásából. A vörös hajáról könnyen felismerhető támadó végül az év végén vissza is vonult az aktív futballtól.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek