Ízkavalkád a cukrászdákban a magyar kézműves fagylalt napján

Immár 5 éve ünneplik az édességkedvelők május 8-át, mint a magyar kézműves fagylalt napját, amikor féláron fagyizhattunk országszerte. Természetesen Tatabányán is megannyi egység csatlakozott a „mozgalomhoz”, ami egyben a fagyi ünnepe és jó bemutatkozási lehetőség valódi kézműves fagylaltozók számára is.

Mind közül a Stop Cukrászdában jártunk, ahol külön erre az alkalomra több édességgel is készültek. A paraméterek egyszerűek: egy gombóc 4 dekagramm és 220, azaz most 110 forint volt. A vendégek választhattak tejbegríz, füge, túrókrémes és mákos nyalánkságok közül, amik külön erre az alkalomra készültek. Azonban a már jól bevált ízek sem maradhattak el: a csokoládé, a vanília és a puncs – az örök klasszikusok – fogytak leginkább.

Cseh Klára és Bátori Györgyné nagyon szeretik a fagylaltot. Állítólag az ismert közösségi portálon, a facebookon is továbbították a felhívást, hogy minél több emberhez eljusson, szerintük ma kötelező ünnepelni – minimum egy gombóccal.

A sárberki cukrászda bevétele csak délután volt az igazi, hiszen az idén munkanapra esett május 8, így mindenki munkája és tanulmányai végeztével tudta csak növelni a forgalmat. Itt 24 féle íz közül lehetett választani. Az idén  a cukormentes és a paleo készítményekre még nem vonatkozott az akció.

Állítólag azért ezt a dátumot választották ennek a napnak, mert a május, vagyis az 5. hó jelképezi a tölcsért római V-ösként, a 8-as pedig 2 gombóc fagylaltot.

Joghurtos málnafagylalt házilag

Hozzávalók:

2 evőkanál cukor

1 db citrom

2 dl habtejszín

4 dl natúr joghurt

30 dkg málna

A málna felét turmixoljuk össze a cukorral, a joghurttal, fél citrom lereszelt héjával és pár csepp citromlével. A gyümölcs másik felét villával nagyon enyhén törjük össze, így keverjük a turmixolt részhez. Adjuk hozzá a habbá vert tejszínt. Hűtsük le a krémet, készítsük el fagyigépben. Ennek hiányában tegyük rögtön a mélyhűtőbe, és félóránként botmixerrel keverjük át alaposan, amíg meg nem fagy. Ebben az esetben a gyümölcsdarabokról le kell mondanunk, de úgy is nagyon ízletes lesz.


Hasonló cikkek