Izraeli orvosok mentették meg Mahmúd Abbász palesztin elnök életét

Orvosai már az életéért aggódtak, amikor egy izraeli specialista titokban beavatkozott, azóta javulás állt be Mahmúd Abbász állapotában. 

Mindez, bár csak most derült rá fény, tavaly májusban történt. A palesztin elnök tüdőgyulladással került kórházba. Az orvosok attól tartottak, hogy a 83 éves vezetőnek teljesen leállhat, összeomlik a szervezete.

Noha a palesztin közvélemény elől igyekeznek eltitkolni, Izrael tud Mahmud Abbasz törékeny egészségi állapotáról, ezért felajánlotta, hogy kezeljék Abbaszt egy izraeli kórházban. Ezt akkor a palesztin vezetés elutasította, mert féltek a hír nyilvánosságra kerülésének kockázatától, a nyomában járó felháborodástól, de személyesen, a színfalak mögött kifejezték hálájukat.

Ezért az izraeliek úgy döntöttek, hogy ők küldenek egy specialistát Ramallahba, hogy segítsen az elnök gyógyításában. Érkezése után két nappal Abbasz jobban lett, egy hét múlva pedig elhagyhatta a kórházat.

A 2018-as évben Abbász sokat gyengélkedett, most stabilnak tűnik az állapota, részben azért is, mert abbahagyta a cigarettázást.

Forrás: www.ynetnews.com


Hasonló cikkek