J. K. Rowlingot új könyve miatt transzfóbiával vádolják

Fritsi Péter

J. K. Rowling június óta folyamatosan támadásoknak van kitéve az interneten, mivel ekkor egy Twitter bejegyzésével, amiben egy cikkre reagált, elég alaposan belelépett a transznemű közösség lelki világába.

Azóta is elég gyakran lehet találkozni cikkekkel a témában, ugyanis általános felháborodást keltett Rowling kijelentése, aki később egy esszét is írt a témában. Azonban nem csak a transzneműek, hanem sokan mások is – köztük híres színészek – nem tetszésüket fejezték ki az írónő véleménye kapcsán

A kedélyek tovább borzolódtak, mikor szeptember 15-én megjelent Rowling álnéven – Robert Gailbraith – írt krimije, a Troubled Blood, melyben visszatért az iraki háborút megjárt veterán magánnyomozó, Cormoran Strike. Strike ezúttal egy régen történt esetet próbál meg felderíteni, és a tettes egy transzvesztita sorozatgyilkos, aki női ruhát ölt, miközben undorodik önmagától.

Rowling elmondta, hogy az elkövetőt két valóban létező gyilkosról mintázta, és hogy a könyvet övező botrány ellenére nem tervezi abbahagyni a krimik írását, amíg vannak ötletei. Sőt, már neki is kezdett a következőnek.

Forrás: Indepednent


Hasonló cikkek