“Jackson mozgása egy külön szakma” – Horváth Tamás nyerte a Sztárban sztár 5. szériáját

A nézők döntöttek, Horváth Tamás állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára vasárnap este, a Sztárban sztár 5. évadának döntőjében. 

Király Viktor, Pápai Joci és az egyetlen női versenyző, Janicsák Veca mellett Horváth Tamás indulhatott a Sztárban sztár utolsó adásában a “Magyarország legsokoldalúbb előadója” címért. Az énekes – aki a műsor kedvéért 12 kg súlyfeleslegétől szabadult meg – első produkciójában a Rómeó és Júlia című musical egyik betétdalával lépett színpadra, Kerényi Miklós Máté és Veréb Tamás társaságában. A zsűrinek tetszett a produkció, de Stohl András szerint Tamás nem mindig tudott lépést tartani a többiekkel. A versenyző másodikként a They don’t care about us című dalt énekelte. A feladatot rendkívül nagy megtiszteltetésként élte meg, hiszen régi nagy álma vált valóra azzal, hogy Michael Jacksont énekelhetett. Szerinte a popikon mozgása egy külön szakma, de úgy tűnik, hogy sikeresen vette az akadályokat, hiszen produkciójával hatalmas sikert aratott, és végül megnyerte a Sztárban sztár 5. szériáját – a második helyezett Király Viktor lett, Pápai Joci a harmadik, Janicsák Veca pedig a negyedik helyen végzett.

A dunaújvárosi Michael Jacksonként is ismeretes Horváth Tamás 2008-ban, a Megasztár negyedik évadában vált ismertté a nézők körében – ennek a szériának a győztese egyébként Király Viktor lett. Az akkor 16 éves, tehetséges fiú az élő adásba ugyan nem került be, de Gömöry Zsolt őt választotta az akkoriban induló Senorita Szöszi című produkció főcímdala vokalistájának. A következő évben az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának 2. évadában a középdöntőig jutott. Az énekes az utóbbi négy évben a YouTube zenemegosztó csatornán építette karrierjét.

Horváth Tamás zenei pályafutása azonban sokkal korábban kezdődött: 9 éves korától tagja a családi zenekaruknak, együttesük, a Jankó és a Digital Hajdú Péter és Sarka Kata esküvőjén is játszott; egyéves kora óta hallgat Michael Jacksont, és 12 éves korától jelen van az éjszakai zenei életben.

A csupa mosoly zenész menedzsere a felesége, Andrea, de a munka szakmai részét teljes mértékben saját kézben tartja: maga írja a zenét, a dalszövegeket, és a klipeket is ő rendezi.
Az énekes a Sztárban sztár nyertesének járó egymillió forintot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak ajánlotta fel.

Kiemelt kép: youtube.com

Kapcsolódó cikkünk: Király Viktor elvitte a showt Somló Tamás dalával a Sztárban sztár döntőjében

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek