Jakab Elemér kitépte az újságíró kezéből a telefont

A pozsonyi parlament keddi ülése után Somogyi Szilárd, a ma7.sk riportere kérdéseket kívánt feltenni a Most-Híd parlamenti képviselőjének, Jakab Elemérnek. A szerkesztőség birtokába kerültek ugyanis olyan dokumentumok, amelyek igazolják, hogy Jakab Elemér 0,50 euró órabérért alkalmazott szegény sorsú embereket az ország keleti részében.

Somogyi Szilárd megkérdezte Jakab Elemértől, igaz-e, hogy ilyen éhbér elfogadására késztetett embereket, így munkaadóként visszaélt ezeknek az embereknek a nehéz helyzetével. Jakab először hazugságnak nevezte az állítást, majd miután a ma7 munkatársa felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló dokumentumokat bemutatja neki, Jakab érthetetlen okból kitépte kezéből a telefont, amellyel a beszélgetést rögzítette.

Somogyi Szilárd újságíró a parlament biztonsági szolgálatától kért segítséget. Ők arról tájékoztatták, hogy nem járhatnak el ilyen ügyben, viszont készségesen felajánlották, hogy az állami rendőrséget kell kihívni. Az incidensről Ondrej Dostál is beszámolt közösségi oldalán. Jakab azóta nyilatkozott a parameter.sk-nak: Somogyi “provokálta őt” kérdéseivel, ezért vette el tőle a telefont. A vegyespárt képviselője azt állítja, kész jogi útra terelni az ügyet.

Somogyi Szilárd egyébként több ízben foglalkozott már Jakab Elemér viselt dolgaival. Utánajárt például a képviselő kétes eredetű, Ukrajnából származó diplomájának is. A Híd sajtóosztálya megerősítette, Jakab Elemér provokációnak tartja a történteket, és Somogyi ellen feljelentést tesz.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek