Jake Gyllenhaal arcát csúnyán szétütötték

A Southpaw című bokszolós sportdrámához kijött a második előzetes, amely az első rövidebb, lendületesebbre vágott verziója. Ismét hallhatjuk benne Eminem Phenomenal című számát. Eredetileg a rapper játszotta volna el a főszerepet, de végül kiszállt a filmből, mert úgy ítélte meg, nem tud eléggé a zenei karrierjére koncentrálni.

Jake Gyllenhaal hihetetlen átalakuláson ment keresztül, hogy eljátszhassa a bokszvilágbajnokot. Az Éjjeli féreg című film miatt csontsoványra koplalta magát, aztán pedig a felismerhetetlenségig kigyúrta magát, hogy hiteles legyen a ringben. Egy borzasztó baleset miatt hirtelen összeomlik a sportoló élete, önpusztításba menekül, majd Forest Whitaker edzőtermében kezdi újból felépíteni magát, abban reménykedve, hogy így visszaszerezheti a családját.

 

Aki nem látta az első előzetest, és ódzkodik a spoilerektől, az jobb, ha csak ezt nézi meg. Maga Antoine Fuqua rendező is aggódott, hogy túl sokat árul el az első trailer, és ezt szóvá is tette – tudtuk meg az EW cikkéből. Végül a forgalmazó cég, a The Weinstein Company emberei győzték meg, hogy ez szükséges a film sikeres reklámozásához. A Weinstein testvérek már a film Oscar kampányát is beindították Cannes-ban. Harvey szerint felháborító, hogy még jelölést sem kapott Gyllenhaal az Éjjeli féreg-ért, ezt az igazságtalanságot a Southpaw fogja orvosolni – örökítette meg Weinstein szavait a Variety.

A bokszoló feleségét Rachel McAdams alakítja, vetélytársát 50 Cent, a forgatókönyvet pedig leginkább a Kemény motorosok című tévésorozat alkotójaként ismert Kurt Sutter írta. A Southpaw-t július 24-én mutatják be az amerikai mozik, magyar premier dátuma nem ismert.

 

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek