Jane Campion megkapta 2. Oscar-díját

Jane Campion nyerte a legjobb rendezésért járó Oscart A kutya karmai közt című filmért, mellyel a harmadik női rendező lett, aki megkapta ezt a díjat.

A kutya karmai közt című western Thomas Savage 1967-es regényének az adaptációja, melyben Benedict Cumberbatch, Kodi Smith-McPhee és Kirsten Dunst játsszák a főbb szerepeket. Története egy farmon játszódik, ahol az ott élő két testvér között konfliktus alakul ki, mikor az egyikük feleségül vesz egy nőt.

 

Álló ováció fogadta Campiont, miközben fölment a színpadra, ahol beszédében köszönetet mondott a filmen és filmben dolgozóknak, a Netflix egész csapatának, a lányának, a partnerének és a regény szerzőjének egyaránt.

Campion a filmmel már rengeteg díjat bezsebelt, 1994-ben pedig a legjobb eredeti forgatókönyvért vehette át az Oscart a Zongoraleckéért. Chloé Zhao és Kathryn Bigelow mellett ő a harmadik nő, aki megkapta a díjat, mint legjobb rendező.

Forrás: The Guardian

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek