Japánoknak indít képzést a PTE

Magyar szemszögből európai ismeretek.

Japán partnerintézménye, a tokiói Kanda Egyetem (Kanda University of International Studies) hallgatói számára online kurzust indított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

A jelenleg is zajló Európa kulturális öröksége című kurzuson a hallgatók számos tudományterület – többek között a politikatudomány, történelem, közgazdaságtan, kultúratudomány – megközelítéséből kapnak képet Európa aktuális helyzetéről, szerepéről, kihívásairól – írták. Az angol nyelvű kurzusra olyan japán hallgatók is beiratkoztak, akik a jövőben hosszabb idejű tanulmányokat terveznek folytatni a PTE-n.

A kurzuson magyar mentorhallgatók vezetésével délelőttönként interaktív tanórákat tartanak, délutánonként közösségi programok – közöttük interkulturális, játék- és kvízest, valamint online városnézés – szerepelnek a kínálatban.

A PTE közleménye szerint a nemzetközi felsőoktatási piacon egyre nagyobb az igény a téli egyetemek iránt, ezért indította el a PTE Nemzetközi Igazgatósága a Pécs Winter School programot 2020-ban, felhasználva a nagysikerű Pécs Summer School Program tapasztalatait.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek