Járókereteket loptak Szentes szarkái

Egyre furcsább dolgoknak kel lába Csongrád-Csanádban

Járókereteket lopott két férfi Szentesen, de nem azért, hogy rendeltetésszerűen használják az eszközöket. Valami egész mást találtak ki. 

Ahogy arról már beszámoltunk, növekedett a bűnözések száma a megyében, és ez ellen igyekeznek minél komolyabban fellépni a rendőrök. Bár szembetűnő, hogy egyre inkább furcsa helyzetekbe botlanak, mert ma már szinte bármit képesek ellopni az arra éhes bűnözők, hogy aztán megtartsák maguknak vagy értékesítsék.

A delmagyar.hu információi szerint sikerült lefülelni a két férfit, akik egy szociális intézményből loptak. Nem is egy alkalommal, összesen húsz járókeretet vittek el a raktárból. Egyes vélemények szerint nagy részük használaton kívüli volt. Szerencsére – hiszen hiába adhatóak el alkatrészként, van, akiknek az a napi teendőkben, közlekedésben segít.

A tolvajok szétszerelték a járássegítő eszközöket és eladták egy színesfémkereskedőnek. Ezzel mintegy százezer forintos kárt okoztak az intézménynek.  Büntetésük akár három év börtön is lehet. Erről még nem döntött a bíróság, de a rend és a biztonság már visszaállt az intézményben.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek