Jaros szerint a magyarok Ukrajna ellenségei

Mint arról a topfacts.top beszámolt, Dmitro Jaros, az Ukrán Önkéntes Hadsereg parancsnoka ellenségként tekint ránk, magyarokra.

Jaros szerint a nyilvánvaló orosz agresszoron kívül nyugati irányból is ellenség fenyegeti Ukrajnát. Erről a hírhedt Jobb szektor egykori vezére egy lapinterjúban beszélt.

Szerinte nagy veszélyt jelent az országra Magyarország Ukrajnával szembeni nagyhatalmi törekvései.
Oroszország geopolitikai játékos, amely nem engedi, hogy Ukrajna valóban független nemzetállammá váljon. Ám Nyugatról és az EU felől is fenyegető a veszély, mint Lengyelország soviniszta politikája vagy Magyarország kárpátaljai erőszakos terjeszkedése. Jaros úgy véli, hogy a magyarok agresszivitását Moszkva pénzeli.
Mint állítja, nem ellenzi, hogy az ukrajnai magyarok ismerjék az anyanyelvüket, de jobban kell tudniuk ukránul. Szerinte e nélkül nem lehet Ukrajna egységes nemzetállam. S ha nem válik nemzetállammá, akkor csak egy Moszkvának, Budapestnek és a lengyeleknek alárendelt államformáció marad.

A portál megjegyzi, hogy Jaros életveszélyesen megfenyegette az új ukrán államfőt. Azt mondta Volodimir Zelenszkijnek, hogy öt évi háborúskodást követően az oroszokkal való egyezkedésért, az ukrán nemzeti érdekek feladásáért, elárulásáért az életével fizethet.

Forrás:KH/Topfacts.top


Hasonló cikkek