Játszóházat építenek és játszóteret újítanak fel Salgótarjánban

Játszóházat építenek és játszóteret újítanak fel Salgótarjánban 238 millió forint uniós forrásból a Széchenyi 2020 program keretében

– közölte a városháza az MTI-vel.

A játszóházat egy korábban kézilabdapályaként üzemelő sporttelepen építik ki – írták közleményükben. Az aszfaltozott pálya helyére egy 300 négyzetméteres nagycsarnokot emelnek; ebben alakítják ki az elsősorban a 3-12 év közötti gyerekeknek szóló tematikus játszóteret.

A csarnokhoz büfét, információs teret, öltözőt és irodákat, az épület elé pedig parkolót és kültéri játszóteret építenek.

A játszóház szomszédságában tanösvényt alakítanak ki, amelyen információs táblák segítségével mutatják be a város, a környezet és az élővilág kapcsolatát.

Megújul a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola mögötti, elhanyagolt, kevés eszközzel felszerelt játszótér. Felfrissítik a növényzetet, új cserjéket, virágokat telepítenek. A régi játékok helyére új, biztonságos, a szabványoknak megfelelő játékokat, valamint kültéri fitness elemeket helyeznek ki, lecserélik a padokat és a szeméttárolókat.

Felújítják továbbá a gyalogutakat, hogy a játszóteret babakocsival és kerekesszékkel is kényelmesen fel tudják keresni – közölte a városháza.

 


Hasonló cikkek