Játszva tanulták a kecskeméti diákok a pénzzel való gazdálkodást

A közelgő Takarékossági világnap alkalmából pénteken játékos pénzügyi foglalkozáson vehettek részt a kecskeméti Magyar Ilona Általános Iskola 4/B osztály diákjai

Füleki Anita tanítónő kreatív ötletekkel próbálja érdekesebbé, izgalmasabbá tenni a tanóráit. Több esetben beszámoltunk már terápiás kutyás óráiról, Sakkpalotás óráiról. Néhány hete pedig az Exatlonos Virág András készített akadálypályát a tanulóinak.

Pénteken, az őszi szünetet megelőzően pályaorientációs napot szervezett. Ezúttal a pénzügy világába kalauzolta el tanítványait, szakemberek segítségével. A tanulói számára azonban nem ismeretlen a gazdálkodás fogalma, mert Sakkpalotás osztályként egyik kitűzött céljuk ennek a megismertetése.

A pályaorientációs napot összekötötték a közelgő Takarékosság világnapjával. A meghívott vendégek, Csatos Erika és kollégái pénzügyi előadást, majd ezt követően játékos pénzügyi foglalkozást tartottak az osztálynak, mellyel a pénz beosztására próbálták ösztönözni a gyerekeket.

Csatos Erika egy több mint 20 éve működő pénzügyi tanácsadó iroda, az Álomjövő tulajdonosa, vezető pénzügyi tervezője, a Nőnek lenni jó! konferencia megálmodója, aki megfelelő ismeretekkel rendelkezik, hogy beavassa a gyermekeket a pénz világába, a felelősségteljes, észszerű gazdálkodásba, melyet nem lehet elég korán elkezdeni – írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek