Javulnak a sportkörülmények Csongrád-Csanádban

A Belügyminisztérium jelentős pályázatán három megyei település is támogatást nyert különböző, a községekben fontos szerepet játszó sportlétesítmények fejlesztésére

E három település Öttömös, Ásotthalom és Domaszék összesen több mint 43 millió forintot kapott. Mind a három falu közössége örömmel fogadta a sikeres elbírálást. A felújítandó épületeknek már nagy szüksége van a renoválásra, valamint a komfort javítására. Főleg, mert Ásotthalmon és Öttömösön az iskolához közeli, diákok által rendszeresen használt, sportolási lehetőségeket biztosító körülményeket igyekeznek korszerűsíteni.

Ásotthalmon a betonpálya helyett modernizált, rugalmas rekortán pályát alakítanak ki. Ahol a testnevelés órák és az edzések ezek után sokkal kevésbé megerőltetőek lesznek. Hiszen a pálya elég stabil és rugalmas lesz, nem terhelődik annyira a láb és ezáltal a gyerekek testtartása is javulhat. A moranettv.hu információi szerint jövőre próbálhatják majd ki a diákok élesben a pályát.

Domaszéken a tornacsarnok tetejét cserélik ki. Ez jelentős előrelépés a településnek. Ráadásul a tervek szerint úgy oldják meg a felújítást, hogy szeptemberre már használható lesz az épület, akkor is ha tartanak még a munkák.

Öttömösön pedig világítást kap a labdarúgópálya. A ráfordítandó összeget még öt millióval egészíti ki az önkormányzat, hogy a legmodernebb eszközöket szerezhessék be. Így a fociedzések is jobb körülmények között bonyolíthatók le, mérkőzéseket is szervezhetnek, és azoknak is jó, akik esténként járnak futni a területre.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek