Jazz Fesztivált rendeztek Dunakeszin

Színvonalas három napos rendezvényen vehettek részt Dunakeszi lakói az elmúlt hétvégén. A július 29. és 31. között megrendezett Jam Jazz Fesztivál jelszavai a minőség és a kultúra voltak.

A programot péntek este a városban élő – a Megasztárban tíz évvel ezelőtt feltűnt – Bella Levente és Juhász Róbert koncertje nyitotta. A duó népszerű slágereket adott elő akusztikus gitáron, az „élő zenészek, élő zene” élményére hangolva a közönséget.

Szombat délelőtt a Budapest Ragtime Band a gyermekes családok minden tagjának szánta műsorát. Az elsősorban ragtime és dixieland dallamokat játszó együttes rendhagyó koncertjén ismert opera részleteket is megszólaltatott, a kicsiket pedig zenei tudáspróbára hívta.

Délután a Szőke Nikoletta Quartett blues hangulatban indította koncertjét, majd a műsor fokozatosan váltott át az „igazi jazz” műfajába. A hangulat különösen a kora esti órákban csapott a magasba, amikor a színpad fényei és a Fő tér szökőkútjának fényjátéka is jobban érvényesülhettek.

Este a Budapest Jazz Orchestra és szólistái: Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Mujahid Zoltán és Farkas Dániel szórakoztatták a közönséget jazz és swing számokkal.  hangzottak el. Másnap délelőtt Náray Erika fellépésének zenei hátterét is a 17 tagú zenekari formáció adta.

A fesztivál háziasszonyi szerepében is jelen lévő Náray Erika műsora ismét elsősorban a gyermekeket szólította meg. A színésznő-szinkorszínész művészről kevesebben tudják, hogy képzett jazz énekesnő is. Most ezt a tudását is megcsillogtatta.

Késő délután a Hot Jazz Band muzsikája a húszas-harmincas évekbe repítette a közönséget, a fesztivál utolsó estéjén pedig az Orfeum: Revük éjszakája című műsora a pesti klubok éjszakáját idézte meg.

A program mottója „minőség és kultúra” maximálisan megvalósult, s bár a jazz alapvetően rétegzene, láthatóan sikerült megtalálni a befogadó közönséget a város lakosai között.


Hasonló cikkek