Jazzfesztivált rendez június közepén a tízéves Paksi Képtár

A Bacsó Kristóf Triád, a Dresch Quartet és a Juhász Gábor Trió lesz a vendége a tízéves Paksi Képtár által szervezett Paksi Jazz Fesztiválnak június harmadik hétvégéjén.

Mivel 10 éves idén a Paksi Képtár, a kortárs képzőművészethez kapcsolódó programok mellett meglepetésekkel készül, irodalmi és zenei csemegékre is hívja az érdeklődőket az intézmény. A Paksi Jazz Fesztivál június 16-tól várja az érdeklődőket.

A nyitó napon, pénteken a Bacsó Kristóf Triád lép színpadra, 17-én a Dresch Quartet koncertezik Pakson, 18-án pedig Juhász Gábor Trió lesz a vendége a fesztiválnak. A koncerteket a polgármesteri hivatal előtti téren tartják mindhárom este fél 8-tól.

Prosek Zoltán, a képtár vezetője elmondta, hogy terveik szerint minden évben megszervezik a fesztivált. Ismertségüket, látogatottságukat szeretnék bővíteni a programstruktúra szélesítésével, a Paksi Képtár multikulturális műhellyé kíván válni – tette hozzá.

Immár hagyományos program a Kortársalgó, amelyen az aktuális tárlaton bemutatkozó művésszel találkozhat a közönség. A Kortárs pillanatok elnevezésű irodalmi estet a Csengey Dénes Kulturális Központtal közösen indították. Ennek legutóbbi vendége Kukorelly Endre író, költő, újságíró, kritikus volt.

Ősztől építészek, építészeti stúdiók és irányzatok bemutatását tervezik, de rendszeresek lesznek továbbra is a képzőművészeti találkozások, tárlatok, múzeumpedagógiai programok – tájékoztatott Prosek Zoltán.

A Paksi Képtár aktuális kiállítása a Táj Konfigurációja címet viselő Bernát András-retrospektív, amely 2017. június 25-ig várja a kortárs képzőművészetet kedvelő közönséget.

 

Vélemény, hozzászólás?