Jelentős tűzifa felajánlás érkezett Makóra

Idén több, mint félszáz családnak jut fa a Givaudan Hungary Kft. helyi üzemének jóvoltából

Hamarosan beáll a téli hideg, éppen ezért minden településen készülnek a rászorulóknak tűzifával. De ott is meg kell oldani ezt, ahol a kistelepülési támogatás nem elérhető, mert nagyobb a város létszáma, mint 5000 fő.

Makón a mostani téli szezonra már eleve ezer mázsa fával készülnek. Ami természetesen jelentős segítség a rászorulóknak, viszont a cél az, hogy minél több ember meleg otthonra lelhessen. Ennek 2021-ben is elkötelezett támogatója a Givaudan gyár. Tavaly 48 családnak tudott tüzelőanyagot biztosítani, idén 61 családra bővül a támogatottak köre.

Az adományosztásról Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a Givaudan hosszú ideje segíti a gyár környékén lakókat télidőben tűzifával. A cég idén 1,3 millió forintot adott át a város alapítványának, ami több, mint a korábban biztosított összegek, ráadásul a kiszállítást végző helybeli cég, a Bartal Trans is ingyen vállalta ezt a munkát. A pénzből összesen 61 családnak jut 5-5 mázsa tüzelő. Azt, hogy kik kapjanak belőle, az Egyesített Népjóléti Intézmény szakembereinek bevonásával döntötték el –írja a delmagyar.hu.

A legszerencsésebbek már meg is kapták az első adag tüzelőt, de a szállítás folyamatosan zajlik a településen, hogy minél hamarabb fűthessenek a rászorulók.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek