Jelentősen bővült az AutoWallis

Minden üzletágában jelentősen, az előrejelzéseknek megfelelően bővült az AutoWallis az idei első 9 hónap során – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Az értékesítési darabszám 241 százalékos emelkedéssel 18 792-re nőtt. Ezen belül különösen a nagykereskedelem teljesített jól, hiszen tavaly szeptember végéig 2915, míg idén 12 386 jármű eladásával zártak. A kiskereskedelem kisebb mértékben, de minden területen bővült. Az eladott új járművek száma 1823-ról 5201-re, a használtaké 778-ról 1205-re nőtt, míg a szervízórák 128 százalékkal, a kölcsönözhető flotta majdnem 30 százalékkal, a bérleti események több mint 50 százalékkal, a bérleti napok több mint 100 százalékkal emelkedtek – írták.

Az AutoWallis a tavalyi tranzakciókkal és az organikus növekedéssel magyarázta az idei eredményeit. Hozzátették, hogy az autógyártást érintő chiphiány hatása területenként és márkánként változó mértékben érezhető, de az idei frissített vállalati előrejelzés tartható.

Az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei 124,5 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 76 és 135 forint között változott. Csütörtöki tájékoztatása szerint a társaság a befektetői érdeklődés függvényében legalább 6-8 milliárd forint értékben tervez részvénykibocsátást. Terveik szerint 10 éven belül Közép- és Kelet-Európa meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lehetnek.

Üzlet | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek