Jelzőtáblákat cserélnek Csongrád -Csanád-ban

Folyamatos a sérült vagy hiányos közlekedési jelzőtáblák cseréje megyeszerte. A cserét és pótlást a Magyar Közút végzi, hogy megkönnyítse és biztonságossá tegye a közutakon utazók helyzetét

A jelzőtáblák karbantartása és időszakonkénti leváltása nagyon fontos azért, hogy gördülékeny lehessen a forgalom. A Magyar Közút munkatársai ennek érdekében tavaly közel 1300 táblát cseréltek ki Csongrád- Csanád megyében. Idén is folytatódik majd az ellenőrzés, hiszen időről időre megsérülnek a táblák balesetek vagy egészen egyszerűen kopás miatt. Ám, mindettől függetlenül is sok panasz érkezett a táblák állapotára.

A delmagyar.hu olvasói megkeresések hatására döntött úgy, hogy utánajár, mire számíthatnak a későbbiekben felújítások, cserék kapcsán. A Magyar Közút munkatársai készséggel álltak rendelkezésükre, és levélben többek között a következőt írták:

Tavaly 165 új jelzőtáblát helyeztek ki, továbbá 260 négyzetméternyi útbaigazító táblát cseréltek.Az újonnan kihelyezettek közt vannak sávos iránytáblák, valamint fluor neon sárga kerettel ellátott iránytáblák, ezekből 56-ot helyeztek ki a jobb észlelhetőség és a közlekedésbiztonság érdekében. Jellemző még a megállni, várakozni tilos tilalmi táblák kihelyezése, ebből a típusból 24-et helyeztek el megyeszerte, míg a veszélyt jelző táblákból 18-at, sebességkorlátozó táblákból pedig 15-öt.

Továbbá több olyan figyelmeztető jellegű táblát is elhelyeztek különböző pontokon, amik az autósokat emlékeztetik arra, hogy tartsák be a másfél méteres oldaltávolságot a kerékpárosok érdekében. Hiszen nagyon sokszor balesetveszélyes, ha túl közel kerülnek hozzájuk. Habár ebből a szempontból az újabb és újabb bicikliutak kialakítása rendkívül nagy segítséget jelent.

De még ez sem von le a jelzőtáblák szerepéből semmit. Amiknek a kihelyezése tehát idén is folytatódik. Mivel pedig a forgalmi rend megfelelően kialakított Csongrád- Csanád megyében, így a szakemberek abban bíznak, hogy a táblacserék miatt most sem kell sok korlátozást bevezetni.

Farkas Cs. Tekla

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 

 

 

 

 


Hasonló cikkek