Jó célt valósítottak meg Szent László Apródjai

A mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola és alapítványuk, a Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítvány fontos célokat tűzött ki maga elé. Első elképzelésük egy kupakgyűjtő szív beszerzése volt. Most újabb állomáshoz érkeztek

A szív alakú kupaktárolót a Föld Napja alkalmából helyezték ki az iskolánál, a gyűjtésekből befolyt összeggel pedig, mint megírtuk a dél – Alföldi Reménysugár Alapítványt támogatják. Akikről egyébként nem is olyan régen egy reményhangú hírünk is szólt.

Az iskola alapítványának mostani terve nem a beteg gyermekeket, hanem az intézmény diákjait támogatta, hiszen nekik is szükségük van arra, hogy előre haladhassanak, és később méltán váljanak generációjuk jótékony és emberségből jeles képviselőivé.

23 darab korszerű, kirándulásra és sportolásra alkalmas minőségi rollert szereztek be a tanulók számára. Ezek az eszközök kiválók lesznek azoknak a diákoknak, akik a környékből járnak át Mórahalomra. De kerékpárral a távolság miatt nem tudnak eljönni, így egy aktuális tanulmányi kiránduláson – ha oda biciklivel túrázna az osztály – nem vehetnének részt.

A rollereket körültekintően használva ők is bátran kerekezhetnek a többiekkel, környezetbarát módon élvezhetik a mozgás és a természet adta örömöket.

Átadták a mórahalmi egyházi iskola tanulóinak a rollereket
Fotó: a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola közösségi oldala

Az intézmény közösségi oldalán közzétett bejegyzésből megtudtuk, hogy a praktikus közlekedési eszközök beszerzése szülői – és önkormányzati támogatásból valósult meg.

Az átadóünnepségen megszólalt Dr. Vághy Imre Richárd, az apródok alapítványának elnöke és Nógrádi Zoltán polgármester is. A gyerekek pedig, miután birtokba vették a rollereket, önfeledten próbálhatták ki azokat az udvaron.

A fotókat elnézve már alig várják, hogy kirándulásokon is használhassák őket.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Facebook 


Hasonló cikkek