Jó egészségben ünnepelt a 90 esztendős Margit néni

Gyermeke, unokája, dédunokái és szeretteik köszöntötték hétfőn a környebányai Közösségi Házban a 90 esztendős Nagy Istvánnét, Margit nénit, a jókívánságokhoz Beke László polgármester a falu, Svétecz László önkormányzati képviselő és Bozó Kucskár Anikó a községrész lakói nevében csatlakozott.

margitnéni-90_07

Margit néni 1927. január 30-án született Csongrádon egy háromgyermekes család legidősebb nővéreként. Kisgyermekként libapásztorkodott, idősebb korában úri házaknál cselédként dolgozott. Fiatal nőként a jobb lét reményében költözött az Alföldről Budapestre, ahol a Vasútnál helyezkedett el jegykezelőként. 1954-ben ismerte meg Pista bácsit, majd Körtvélyespusztára költözött, onnan pedig 1962-ben, immáron ifjú asszonyként Várgesztesen telepedett le férjével. Az útjuk az 1970-es években Vértessomlóra vezetett, 22 esztendővel ezelőtt pedig Környebányára, ahol azóta is köztiszteletben állnak, megbecsülésnek örvendenek.

Az évtizedek alatt három gyermekük, öt unokájuk és hat dédunokájuk született. Legidősebb fiúkat már elveszítették, lányuk Csongrádon él, ám középső fiúk és családja szintén Környebányán lelt otthonra, így – ahogy a polgármester jókívánságában is elhangzott – mindig van valaki, aki a hétköznapokon is bekopogtat, segít, megszínesíti a mindennapjaikat.

Margit néni hallása sajnos mára megromlott és az időskori feledékenység sem kíméli, ám jó egészségnek örvend, s a 87. életévében járó, a főzéshez is értő Pista bácsi ma is szeretettel gondoskodik róla, vezeti a háztartást, s látja el a ház körüli teendőket.


Hasonló cikkek