Jó évet zárt turisztikailag Nagyér

A koronavírus ellenére is kiemelkedő volt a turizmus szerepe a településen 2021-ben. Ráadásul ezenkívül is haladást értek el számos területen

Korábban mi is beszámoltunk a falu fontos mérföldköveiről. Így például a névváltoztatási szándékról és a testvér-településről is. Lőrincz Tibor polgármester  éves beszámoló keretében elégedett hangnemben értékelt, tájékoztatott Nagyér sikereiről.

A falu első embere újságírói kérdésre elmondta, hogy az elmúlt esztendőket nézve 2021 volt gazdaságilag a második legerősebb, hiszen átlépték a 6 millió forintos tiszta idegenforgalmi bevételt. A településen megerősödött a belföldi turizmus, az önkormányzat tulajdonában lévő Zöld Béka szálláshelyen az idén már egyetlen egy szabad szoba sincs. A polgármester hozzátette: nagyon bízik abban, hogy 2022-ben folytatódik ez a siker, de ehhez az kell, hogy az emberek is felelősen gondolkodjanak és beoltassák magukat.

A jövőben újabb pályázatokra és projektekre készülnek. Melyeknek fontos része a dokumentáció és a tervezés is. De ezekhez szerencsére önerővel is hozzá tudnak járulni.

forrás: radio7.hu

Nyitókép: Illusztráció

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek