Jó magyar helyezések a nyíregyházi teremkerékpáros Európa-bajnokságon

Kiválóan megrendezett Európa-bajnokságnak adott otthont pénteken és szombaton a nyíregyházi Continental Aréna az Európai Kerékpáros Szövetség delegáltja, a svájci Marianne Kern szerint.

    A szervezők vasárnapi közleménye kiemelte, a két szakágnak rendezett kontinensviadalon kerékpárlabdában Árendás Tamás, Toma Vilmos kettős hatodikként zárt. A döntőt az osztrákok nyerték meg utolsó másodperces góllal a németek ellen 6-5-re.

    Művészi kerékpárban női egyesben Hugyecz Zsófia 76,71 ponttal 13., Sárközi Anna Lilla 63,98 ponttal 15. lett, a végelszámolásban a német Jan Pfann diadalmaskodott. A férfiaknál Schön Martin – két nappal lábujjtörése után – 141,52 ponttal hatodik lett, Varga Csaba pedig 143,48 pontos teljesítményével az ötödik pozíciót szerezte meg. Az arany a német Lukas Kohl nyakába került.

    A női párosoknál a német Sophie-Marie Wöhrle és a Caroline Wurth alkotta kettős győzött, Balogh Vivien és Sugta Julianna duója hetedikként végzett. A vegyespárosoknál a világbajnok német kettős, Max Hanselmann és Serafin Schefold ünnepelhetett, és a női négyeseknél is a német kvartett bizonyult legjobbnak.

    A művészi kerékpározás egy előre meghatározott koncentrikus körön belül végzett, tulajdonképpen a talajtornához hasonló, komoly állóképességet és erőkifejtést igénylő, maximum ötperces gyakorlatsor bemutatása. A különböző statikus és akrobatikus elemek, valamint a kormányon és a nyergen végzett egyensúlyozási feladatok nehézsége – a tornához és a műkorcsolyázáshoz hasonlóan – különböző pontértéket képvisel.

A kerékpárlabdát – amelyből már az 1800-as évek végén is rendeztek mérkőzéseket – egy kis méretű pályán gólra játssza a két kétfős csapat. A fő cél a labda kapuba juttatása, ehhez a kerékpárt kell használni, bár a játékszer hozzáérhet a testfelülethez is, a kapus pedig kézzel is védhet, de a lövések a kerékpár kerekével történnek. A szabályok nagyjából hasonlóak a labdarúgás szabályaihoz.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek