Jó ütemben halad a Csokonai színház épületének felújítása

Jó ütemben halad a debreceni Csokonai színház épületének felújítása Papp László (Fidesz-KDNP) Debrecen polgármestere szerint ,

A munkálatok elérték a 75 százalékos készültségi szintet – közölte Debrecen polgármestere pénteken a helyszínen.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a teljes felújítás 2020 szeptemberében kezdődött és 2023 nyaráig tart, a teljes beruházás értéke nettó 9,6 milliárd forint.

Az épület bejárása közben újságíróknak elmondta: elkészült a műemléki védettségű karzat restaurálása, a nézőtér feletti csillár körüli stukkók díszítőfestése, a homlokzatfestés és a szobrok restaurálása, a zenekari árok és a gépészet felújítása.

Jelenleg a nézőtér parkettázása, majd tapétázása, az új bejárat burkolása, illetve az épület előtti térkövezés történik – fűzte hozzá.

A rálátást biztosító férőhely fogadja majd a látogatókat, míg korábban 540 hely volt a nézőtéren, de csak 350 helyről nyílt teljes rálátás a színpadra – magyarázta.

Hozzátette: modern színpad-, világítás- és hangtechnikai megoldásokat alkalmaztak, illetve építettek be. Kiemelte az országosan is egyedülálló, 13 méter átmérőjű, kétgyűrűs forgószínpadot, amelynek elemei egyidősben, kétirányban és különböző sebességgel is tudnak majd forogni.

Újdonságként három kültéri LED-fal is tartozik majd a felújított épülethez – jelezte az épület bejárása után a polgármester.

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 

 

btár \ pmg \ kvs


Hasonló cikkek