Jó üzletet kötött a Netflix?

A Netflix szerezte meg a jogokat a népszerű gyerekkönyv író, Robert Dahl munkáihoz, akinek olyan könyvek kötődnek a nevéhez, mint A barátságos óriás, a Matilda vagy a Fantasztikus Róka úr.

A szerződés, amit a streaming szolgáltató kötött a Dahl szellemi örökségét gondozó szervezettel (Roald Dahl Story Company), 16 címet tartalmaz a szerzőtől, így a Netflix ezzel az arzenállal készül majd szembeszállni vetélytársaival (Disney+, Amazon, HBO Max) a streaming háborúban.

A Netflix a pénzt sem sajnálja az újabb produkcióktól, hiszen az adaptációk egy részéhez Taika Waititi-t szerződtették, aki egy a Charlie és a csokigyár világában játszódó sorozatot és egy Matilda musical feldolgozást fog készíteni számukra.

Eközben a többi streaming szolgáltató sem tétlenkedik, hiszen mindegyik sokmillió dolláros szerződéseket írt alá különböző sztárokkal, rendezőkkel és stúdiókkal, hogy minél minőségibb alkotások kerüljenek a műsoraikra, és ezzel több előfizetőt csaljanak magukhoz.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek