Jobbik: a pedagógusoknak elegük van a fideszes oktatáspolitikából

A Jobbik alelnöke szerint a magyar pedagógustársadalomnak elege van a fideszes oktatáspolitikából, amely a nemzet napszámosaiból a NER cselédjeivé nyomorítja őket – közölte a párt szombaton az MTI-vel.

Sajtótájékoztatóján Ander Balázs hétköznapi hősöknek nevezte a pedagógusokat, ám Budapesten – mint fogalmazott – egy pályakezdő tanár családi segítség nélkül éhen hal a keresetéből, és a vidékieknek is épp csak az életben maradáshoz elég. A Jobbik ezért támogatja a hétvégi pedagógustüntetést, és egyetért a megmozdulás céljaival – közölte.
A párt oktatási és kulturális kabinetjének vezetője úgy látja, hogy az oktatási rendszer nem biztosítja a 21. században nélkülözhetetlen tudást és képességeket. Brenner Koloman szerint a nemzeti össztermék legalább 6 százalékát oktatásra kell költeni, így abból európai szintű fizetésekre is jutna.
A Fidesz politikája értelmiség- és tudásellenes, a Jobbiknak viszont “megújult, modern néppártként” van válasza a problémákra – tette hozzá a jobbikos képviselő.


Hasonló cikkek