Jogosítvány nélkül okozott brutális balesetet, egy idős házaspár a helyszínen meghalt

Letartóztatták azt a jogosítvánnyal nem rendelkező 17 éves fiút, aki Salgótarjánban 2020. november 12-én lopott autóval halálos közúti balesetet okozott. 

A  jogosítvánnyal nem rendelkező fiú Karancslapujtőn a reggeli órákban ellopott egy személygépkocsit és azzal Salgótarján felé indult. A 21. számú főúton, még lakott területen kívül a nedves, csúszós aszfaltburkolatú úttesten egy balra ívelő útkanyarulatba túl gyorsan haladt be, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval.

A balesetben a másik járműben utazó 75 éves férfi és 72 éves felesége a helyszínen életüket vesztették, a mentőszolgálat sajtósának elmondása szerint újraélesztésükre esély sem volt. A gyanúsított is megsérült, ezért őt kórházba szállítása mellett vették őrizetbe, majd mivel kiderült, hogy könnyebb sérülései nem indokolják kórházi ápolását, a Nógrád megyei főkapitányság fogdáján helyezték el – olvasható az ügyészség által kiadott közleményben.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a súlyos bűncselekményt okozó, büntetett előéletű, szeptember óta javítóintézeti neveléséből szökésben lévő fiatalkorú letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében.

Dr. Bóna Gyula főügyész hozzátette: a letartóztatás tárgyában döntő ülést a Balassagyarmati Járásbíróság a járványhelyzet miatt távmeghallgatással, telekommunikációs eszközök igénybevételével tartotta meg, és az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiú letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.

 

Kiemelt fotó: police.hu


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek