Jól bírják a meleget a Kecskeméti Vadaskert lakói

A Kecskeméti Vadaskertben jó hangulatban zajlik a táboroztatás. A 6-14 éves korú gyermekek körében nagyon népszerűek az intézmény által szervezett táborok. Idén nyolc héten át fogadják a fiatalokat, akik kellemesen kikapcsolódnak és közben tanulnak is. A program részeként reggelenként segédkeznek az etetéseknél.

A nagy meleg szerencsére nem okoz gondot a Vadaskertben, az állatok jól bírják. Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes elmonás szerint: a kertészek és a gondozók folyamatosan locsolják a kifutókat, hogy egész nap kedvükre hűsölhessenek az állatok. Az árnyékos kifutók és állatházak mellett hűsítő falatokkal is kedveskednek számukra. A legnehezebben a sarkvidéki állatok bírják a meleget, de az árnyékos kifutóikban vermek és kotorékok biztosítják számukra a hűsölést.

A látogatók nagy örömére a tavasszal született három szibériai kistigris már egész nap látható a nagy kifutóban. Jól vannak, egészségesek, sokat játszanak. Az apaállattal jelenleg folyamatban van az összeszoktatásuk.

Kisállatokból az egész kertben nincs hiány. Szintén megtekinthetők a kifutókban a kis gyűrűsfarkú makik, a mandrill kölyök, a kameruni kecskegidák és a kenguru bébik. Hamarosan szaporulat várható az indiai antilopoknál és a lámáknál is. –írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

 


Hasonló cikkek