Jól vizsgázott a Magyar Közút ütközési energiaelnyelője

Kedden mutatták be az új ütközési energiaelnyelő berendezéseket, pénteken már össze is törtek egy korábban használatban lévő eszközt.

Jól vizsgázott a Magyar Közút ütközési energiaelnyelő berendezése

KEDDEN MUTATTÁK BE AZ ÚJ ÜTKÖZÉSI ENERGIAELNYELŐ BERENDEZÉSEKET – PÉNTEKEN MÁR ÖSSZE IS TÖRTEK EGY KORÁBBAN HASZNÁLATBAN LÉVŐ ESZKÖZT Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztek a szakemberek, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztak, hogy felhívják a közlekedők figyelmét. ??‍♂️ Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Külön szerencse, hogy az ütközés után, miután a leállósávra manőverezett nem csapódott bele az autóútra felhajtó járművekbe. Személyi sérülés így nem történt, vagyis az ütközési energiaelnyelő berendezés ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. ?

Közzétette: Baleset-megelőzés – 2020. augusztus 8., szombat

Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztek a szakemberek, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztak, hogy felhívják a közlekedők figyelmét. Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Külön szerencse, hogy az ütközés után, miután a leállósávra manőverezett nem csapódott bele az autóútra felhajtó járművekbe. Személyi sérülés így nem történt, vagyis az ütközési energiaelnyelő berendezés ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett.

forrás: Baleset-megelőzés


Hasonló cikkek