Jön a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Idén 39. alkalommal rendezik meg a Magyar Sajtófotó Kiállítást, amely ezúttal új helyszínre is költözött.

A rendkívüli idők rendkívüli megoldásokat szülnek, így történt, hogy a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából rendezett 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás szervezői, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Capa Központ szabadtérre helyezte a rendezvényt. Így ugyanolyan színvonalon, de mindenki számára biztonságosabban tekinthetőek meg a tavalyi év legjobb, legérdekesebb sajtófotói. A Műcsarnok segítő szándékát elfogadva, az ország legnagyobb kiállítási csarnoka mellett, a Hősök teréről indítva, az Olof Palme sétány elejére telepített új installáción nézhetik meg – ezúttal az összes díjazott fotográfiát – az érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitóra július 8-án került sor, de a tárlat egészen augusztus 15-ig megtekinthető lesz bárki számára.

A kiállítás augusztusban Debrecenben, szeptemberben Gödöllőn, majd Békéscsabán is – szintén szabadtéren – látható lesz.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett A 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton 296 fotográfus 2515 pályaművel indult. A zsűri összesen 7237 képet tekintett meg a zsűrizés során.

Forrás: sajto-foto.hu

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek