Jön a magyar covid-igazolvány

Gulyás Gergely a kormányinfón arról is beszélt: jövő héten indul a nyitásról szóló nemzeti konzultáció.

A szerdai napon ismét ülésezett a kormány és megállapította, hogy a következetes védekezésnek köszönhetően a második hullámot sikerült megfékezni, de az adatok egy ideje már nem mutatnak további csökkenést – ezzel kezdte Gulyás Gergely a 24.hu szerint a heti Kormányinfót, majd arról beszélt, hogy a brit mutáns gyorsabban terjed, itthon is, ezért fennáll a betegek számának növekedése. Hozzátette: bár Magyarország minden unió által felkínált lehetőséggel élt, de az uniós beszerzés lassan zajlik, éppen ezért a jövő héten 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra.

Ezután jelentette be Gulyás, hogy

védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország. 

Ez az okmány az oltás beadásának időpontját rögzíti majd. Ilyet kapnak a felgyógyultak is, az ő esetükben a kórházból történt elbocsátás napja lesz a dokumentumban. Azok is kapnak majd ilyen okmányt, akik rendelkeznek olyan papírral, ami az antitestet igazolja szervezetükben. Esetükben négy hónapig lesz érvényes ez a dokumentum. Azt nem tudni még, hogy milyen jogosultságokkal fog járni az okmány, aminek a hordozófelületére sem tért ki még a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely ezt követően arról beszélt, hogy a bértámogatások 99 százalékát már kifizették. Kiderült az is a tájékoztatón, hogy a nyitásról szóló konzultáció jövő héten indul majd el.

Korábban írtunk arról, hogy egy bajor település és Szlovákia is kiad igazolást arról, hogy egy bizonyos személy beoltottak koronavírus ellen.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek