Jön a terhes férfi emoji az iPhone-ra

A Fox News beszámolója szerint a “terhes férfi” és „terhes személy” emoji érkezik az Apple iPhone-okra a legújabb frissítéssel, az iOS 15.4-gyel.

A terhes emojik egyesek számára nem számítanak újnak, hiszen egy frissítés részeként érkeztek, amelyet az Emoji-enciklopédia (Emojipedia) 2021 szeptemberében jelentett be. Az emojik Apple-féle változata azonban csütörtökön jelent meg az iOS 15.4 béta verziójának részeként.

Az a törekvés, hogy mindenkit bevonjanak a terhességbe, vitát váltott ki, egyes kulturális kommentátorok szerint a biológiailag specifikus jelenség mindenre kiterjedővé tételére irányuló törekvés eltörli azokat a tényezőket, amelyek a nőket megkülönböztetik a férfiaktól, sőt, dehumanizálja a nőket.

Az Emojipedia némi kritikával szembesült, amikor tavaly szeptemberben először jelentette be a terhes férfi és a terhes személy emojikat.

A vállalat egy blogbejegyzésben azt írta, hogy az új figurákat „használhatják a transz férfiak, a nem bináris emberek vagy a rövid hajú nők reprezentációjára – bár természetesen ezeknek az emojiknak a használata nem korlátozódik ezekre a csoportokra”.

A részletekre is nagyon figyeltek, mindkét új terhes emoji öt különböző bőrszínben is elérhető lesz.

Forrás: 888.hu

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek