Jön az e-buszozás Kecskeméten

Nemsokára Kecskeméten is közlekedhetünk elektromos buszokkal, a teszt márciusban Zalaegerszegen kezdődik, majd Kaposvár és Kecskemét következik.

A Zöld busz program révén nyolc vidéki városban tesztelhetik az elektromos buszokat, amelyek a dízel járműveket váltják ki. Minden lecserélt dízelbusz után évente 50 ezer kilogramm szén-dioxid-kibocsátást spórol meg az ország, amit 800 fa tudna megkötni. Ennek érdekében támogatják az elektromos járművek használatát is, eddig több mint 2000 elektromos kerékpár, 300 robogó és 950 elektromos autó beszerzéséhez járultak hozzá.

Steiner Attila energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, fontos lépésnek nevezte, hogy a Mátrai Erőmű európai uniós forrásokból is támogatott modernizációjával leáll az utolsó széntüzelésű erőmű Magyarországon. A földgázalapú technológia bevezetésével egy fenntartható átállást biztosítanak a régiónak, és csökken a szén-dioxid-kibocsátás. Magyarország eddig 1,5 milliárd euró értékben bocsátott ki zöld állampapírt intézményi befektetők számára. A zöld államkötvény bevételeit klímasemlegességi célok eléréséhez, az ezt elősegítő beruházásokra fordítják.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek