Jónak lenni jó! – Sikeres volt a közmédia jótékonysági kampánya

Több mint 166 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány.

Mint a műsorban elhangzott, a kultúrában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek helyett idén tíz segítő szervezet kapta meg azt az összeget, amely a Prima Primissima díjjal jár. A koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben a Prima Primissima Alapítvány ezzel támogatja a szervezetek működését, közöttük az Együtt az Autistákért Alapítványt is.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke a műsorban elmondta: úgy gondolták, hogy az egészségügy az a terület, ahol leginkább szükség van a segítségre. Ezért ezen a területen az önkéntes alapon szerveződő segítő szolgálatokat támogatják. Több mint kétszáz jelölés közül végül tíz szervezetet támogattak, köztük az Együtt az Autistákért Alapítványt is. Mint kiemelte, a tíz kiválasztott szervezet között van az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is.

Felidézte, hogy az alapítvány 18 éve működik, Demján Sándor alapította és az OTP Bank nyolc éve vette át a gondozását. Eddig minden évben megtartották a gálát és díjazták a tudomány, a kultúra legjelesebb képviselőit. Miközben fontosnak tartják eddigi céljukat és a jövőben is ragaszkodni fognak hozzá, az idén azt a döntést hozták, hogy a családokat, hátrányos helyzetben vagy fogyatékossággal élő gyerekeket segítő alapítványokat támogatják.
Mint elhangzott, a 15 éve alapított Csányi Alapítvány is folyamatosan támogatást nyújt a tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek.

A műsorban kiemelték, hogy az adománygyűjtő kampányra a Magyar Labdarúgó Szövetség is ajánlott fel egy relikviát, a férfi válogatott dedikált mezét. A futballisták és a csapatok évről évre dedikált ajándékokkal segítik a jótékonysági kampányt. Csányi Sándor MLSZ-elnökként kiemelte: a szövetség az elmúlt pár évben több száz millió forintos adományt adott különböző szervezeteknek.

Az adás ideje alatt licitálni lehet az államfő és felesége által felajánlott  különleges horvát sakktábla mellett a Labrosse Dani képzőművész és a STRAND Fesztivál közönsége által közösen készített monumentális Balaton-festményre, Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó mezére, Melocco Miklós szobrászművész Léda és a hattyú című kisplasztikájára, Benkő László egyedi tervezésű fellépőruhájára, a Herendi Porcelánmanufaktúra főnixmadár figurájára és a Ferencvárosi Torna Club által licitre bocsátott relikviára, az FC Barcelona mezére, a spanyol labdarúgó csapat tagjainak aláírásával.

Az árverésen szereplő tárgyakról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Jónak lenni jó licites tárgyaira 22 óráig tehetők meg a felajánlások, a műsorvezetők az adás végéig, 22 óra 30 percig fogadják a telefonhívásokat, várják a pénzbeli felajánlásokat. Mindezeken felül a 13616-as szám tárcsázásával vagy a 13616-as számra küldött smssel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

 


Hasonló cikkek